سه‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۰

در راستای گسترش عدالت فرهنگی و دسترسی مناطق محروم به کتاب؛

اختصاص یک دستگاه کامیونت برای راه‌اندازی کتابخانه سیار در شیروان

خراسان شمالی - کراپ‌شده

مدیرکل کتابخانه‌های‌ عمومی خراسان‌شمالی در دومین نشست انجمن کتابخانه‌های‌ عمومی شهرستان شیروان از اختصاص یک دستگاه کامیونت با کاربری کتابخانه سیار از طرف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به این شهرستان خبر داد؛ اقدامی که در راستای گسترش دسترسی روستاییان و ساکنان مناطق کم‌برخوردار به منابع مطالعاتی صورت می‌گیرد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های‌عمومی استان خراسان‌ شمالی، دومین نشست انجمن کتابخانه‌های‌ عمومی شهرستان شیروان در سال جاری، روز دوشنبه چهارم آبان‌ماه، به ریاست محمد احمدی؛ فرماندار شهرستان، علی‌اکبر طهماسبی؛ مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، علی عاقل؛ شهردار شیروان و سایر اعضای انجمن، در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.

در این نشست، راهکارهای توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای، ارتقای خدمات فرهنگی و گسترش عدالت فرهنگی در شهرستان شیروان مورد بررسی قرار گرفت و اعضای انجمن بر ضرورت تقویت همکاری میان دستگاه‌های اجرایی و مدیریت شهری برای بهبود وضعیت کتابخانه‌های عمومی تأکید کردند.

اختصاص کتابخانه سیار؛ گامی در مسیر گسترش عدالت فرهنگی

علی‌اکبر طهماسبی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، در این نشست از اختصاص یک دستگاه کامیونت با کاربری کتابخانه سیار از طرف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به شهرستان شیروان خبر داد.

طهماسبی افزود: این اقدام با هدف گسترش خدمات کتابخانه‌ای و فراهم‌کردن امکان دسترسی آسان‌تر شهروندان، به‌ویژه ساکنان روستاها و مناطق کم‌برخوردار، به کتاب و منابع مطالعاتی صورت می‌گیرد و می‌تواند زمینه‌ساز ترویج فرهنگ مطالعه و کاهش فاصله دسترسی به امکانات فرهنگی در مناطق مختلف شهرستان باشد.

محمد احمدی؛ فرماندار شهرستان شیروان، در این نشست با اشاره به جایگاه کتابخانه‌های عمومی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های فرهنگی هر شهرستان گفت: توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای و تجهیز فضاهای مطالعاتی باید در اولویت برنامه‌های فرهنگی شهرستان قرار گیرد و فرمانداری نیز از هر برنامه‌ای که به تکمیل و بهسازی کتابخانه‌های شهرستان منجر شود، حمایت خواهد کرد.

وی تکمیل سالن آمفی‌تئاتر کتابخانه مرکزی اندیشه شیروان را یکی از مطالبات جدی اهالی فرهنگ و ادب شهرستان دانست و بر ضرورت پیگیری جدی برای تأمین اعتبارات عمرانی این پروژه تأکید کرد.

فرماندار شیروان در ادامه سخنان خود، حمایت از حوزه کتاب و کتابخوانی را وظیفه‌ای همگانی برشمرد و افزود: ترغیب نسل جوان به کتابخوانی تنها با فعالیت کتابخانه‌ها محقق نمی‌شود، بلکه نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، شهرداری، دهیاری‌ها و تشکل‌های مردمی است.

وی بر پرداخت به‌موقع سهم قانونی نیم‌درصد درآمدهای شهرداری‌ها، جلب مشارکت خیرین و حامیان فرهنگ و توسعه برنامه‌های کتابخوانی در روستاها و مدارس شهرستان تأکید کرد و گفت: بدون شک گسترش فرهنگ مطالعه، سرمایه‌گذاری پایدار برای آینده فرهنگی و اجتماعی شیروان است.

اختصاص یک دستگاه کامیونت برای راه‌اندازی کتابخانه سیار در شیروان

اختصاص یک دستگاه کامیونت برای راه‌اندازی کتابخانه سیار در شیروان