سه‌شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷

گفتگو با کتابدار کتابخانه عمومی امیرالمؤمنین(ع)؛

تعیین سبک زندگی نسل آینده در دستان کتابداران است

با كتابداران

اماموردی قلی‌پور نقش کتابداران را به این دلیل که می‌توانند در این حرفه با افراد زیادی از گروه‌های مختلف سنی در ارتباط باشند، اثرگذار در «سبک زندگی» آینده آنها دانست.

اماموردی قلی‌پور مسئول اداره کتابخانه‌های عمومی ورزقان و کتابدار کتابخانه عمومی امیرالمؤمنین(ع) این شهرستان در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به شرایط کتابخانه‌های عمومی در ورزقان بیان کرد: کار کردن در بخش فرهنگی هم علاقه می‌خواهد و هم تعصب به شهری که کتابخانه در آن قرار دارد. اگرچه ورزقان منطقه‌ای کمتر برخوردار محسوب می‌شود و از حیث فرهنگی در مضیقه است اما حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و همکاری و استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های سایر ارگان‌ها و نهادها و خیرین در حوزه کتابخوانی همواره باعث روشن ماندن چراغ کتاب و مطالعه در این شهرستان بوده است.

قلی‌پور فعالیت همزمان به عنوان کتابدار و مسئول اداره کتابخانه‌های عمومی ورزقان را دشوار توصیف و خاطرنشان کرد: برای یک علاقه‌مند به تلاش‌های فرهنگی، مواجهه با اعضاء جذابیت‌های فراوانی دارد. به همین خاطر کتابدار بودن را بسیار دوست دارم. دغدغه‌های فرهنگی من را مجاب می‌کند که هم به عنوان یک کتابدار و هم با توجه به محدودیت‌ها در سمت مسئول اداره کتابخانه‌های عمومی ورزقان مشغول به خدمت‌رسانی باشم.

وی در ادامه افزود: همانطور که در منشور اخلاقی کتابداران نیز تصریح شده، ‌ برای کتابدار بودن پیش از هر چیز نیاز است که به این حرفه علاقه داشته باشیم. فردی که می‌خواهد به عنوان «کتابدار» در یک کتابخانه عمومی مشغول به فعالیت شود باید این پیش‌فرض را از یاد نبرد که قرار است در نقش یک «معتمد» در این مرکز فرهنگی مشغول شود.

قلی‌پور با اشاره به اولویت‌های کاری کتابداران، عنوان کرد: توسعه فرهنگی هر شهر، ارتقای سطح فرهنگی خانواده‌ها و بهبود حضور کتاب و مطالعه در مدارس مهم‌ترین مؤلفه‌هایی هستند که کتابداران در فعالیت‌هایشان باید آنها را سرلوحه کارهایشان قرار بدهند. کتابداران به این دلیل که می‌توانند در این حرفه با افراد زیادی از گروه‌های مختلف سنی در ارتباط باشند، می‌توانند نقش اثرگذاری در سبک زندگی آنها ایفا کنند.

وی همچنین اضافه کرد: اگر بخواهیم فرهنگ مطالعه در کشورمان توسعه پیدا کند باید روی کودکان و نوجوانان سرمایه‌گذاری کنیم. با هدف‌گذاری در این گروه‌ سنی می‌توانیم نسلی اثرگذار را پرورش دهیم.

این کتابدار در بخش دیگری از این گفتگو با برشمردن آثار مطالعه در سیر زندگی اعضای کتابخانه، گفت: گذر زمان و طی شدن دوره سنی کودکان، ‌ نوجوانان و جوانان در سالهایی که کتابداران در کتابخانه‌های عمومی مشغول فعالیت هستند به وضوح قابل مشاهده است. افرادی که در سنین پایه جذب کتابخانه و با کتاب و مطالعه عجین می‌شوند، دارای سبک زندگی و رفتارهایی متفاوت با سایر همسالان‌شان در جامعه خواهند شد.

قلی‌پور نقش کتابداران در ساختن شالوده‌های فکری اعضای کودک و نوجوان را با اهمیت عنوان کرد و افزود: کتابدارانی که با اعضای کودک و نوجوان همراه و همدل می‌شوند و در دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی حرکت بر محور اندیشه و مطالعه را به آنها می‌آموزند؛ از یک سو باعث خلق حس اعتماد و از سوی دیگر سازنده بهترین مسیر در پیش پای آنها می‌شوند. برآیند این احساس، شکوفا شدن استعدادهای آنها و استفاده از صحیح از این ظرفیت‌ها در آینده خواهد بود.

وی در پایان یادآور شد: ویژگی ممتاز کتابخانه‌های عمومی نه‌تنها برای کودکان و نوجوانان که می‌تواند برای زنان خانه‌دار و سایر بانوان نیز مؤثر باشد. پدید آمدن حس اعتماد و اطمینان در کتابخانه‌ها می‌تواند عاملی مهم برای حضور این گروه سنی در کتابخانه و ارتقای سبک و سطح زندگی در مناطق مختلف باشد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
7 + 4 =