سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۶

به‌مناسبت روز بزرگداشت حافظ شیرازی؛

از «کوچه رندان» تا محفل حافظ‌خوانی؛ بانوان با غزل‌های خواجه شیراز هم‌نوا شدند

کتابخانه عمومی شهدای ابویسان

همزمان با روز بزرگداشت حافظ شیرازی، نشست ادبی حافظ‌خوانی با حضور جمعی از بانوان علاقه‌مند به شعر و ادب فارسی، در کتابخانه عمومی شهدای ابویسان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی، همزمان با روز بزرگداشت حافظ شیرازی، نشست ادبی حافظ‌خوانی با حضور جمعی از بانوان علاقه‌مند به شعر و ادب فارسی، در کتابخانه عمومی شهدای ابویسان شهرستان جغتای برگزار شد.

این برنامه با هدف آشنایی بیشتر مخاطبان با میراث ادبی حافظ، بازخوانی مفاهیم انسانی و اخلاقی اشعار او و فراهم‌کردن فرصتی برای تعامل فرهنگی و تبادل اندیشه شکل گرفت.

در این نشست، شرکت‌کنندگان به خوانش ۲۰ غزل از دیوان حافظ پرداختند و ضمن بررسی مفاهیم و مضامین اشعار، درباره پیام‌های اخلاقی، عرفانی و اجتماعی آن‌ها و چگونگی بازتاب این آموزه‌ها در زندگی روزمره به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند. همچنین، جایگاه حافظ در ادبیات فارسی و فرهنگ ایرانی و ماندگاری اندیشه‌های او در میان نسل‌های مختلف مورد توجه قرار گرفت.

از «کوچه رندان» تا محفل حافظ‌خوانی؛ بانوان با غزل‌های خواجه شیراز هم‌نوا شدند

از «کوچه رندان» تا محفل حافظ‌خوانی؛ بانوان با غزل‌های خواجه شیراز هم‌نوا شدند

در ادامه برنامه، بانوان شرکت‌کننده هر یک بیتی را از میان غزل‌های خوانده‌شده برگزیدند و درباره دلیل انتخاب و برداشت خود از مفهوم آن سخن گفتند. این بخش، فرصتی برای بیان دیدگاه‌های شخصی و بررسی برداشت‌های گوناگون از اشعار حافظ فراهم کرد و نشان داد که غزل‌های این شاعر نامدار همچنان ظرفیت تأمل، گفت‌وگو و ارتباط با تجربه‌های زندگی امروز را دارند.

از «کوچه رندان» تا محفل حافظ‌خوانی؛ بانوان با غزل‌های خواجه شیراز هم‌نوا شدند

از جمله ابیات مورد توجه حاضران، این بیت از حافظ بود: «در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم لطف آنچه تو اندیشی، حکم آنچه تو فرمایی»
این بیت، زمینه گفت‌وگو درباره مفاهیمی همچون توکل، پذیرش تقدیر و اعتماد به حکمت الهی را فراهم آورد و شرکت‌کنندگان درباره برداشت‌های خود از نگاه حافظ به زندگی و جایگاه انسان در برابر رویدادهای آن به تبادل نظر پرداختند.

از «کوچه رندان» تا محفل حافظ‌خوانی؛ بانوان با غزل‌های خواجه شیراز هم‌نوا شدند

زینب ابویسانی؛ مسئول کتابخانه عمومی شهدای ابویسان، بیان کرد: برگزاری نشست‌های ادبی و حافظ‌خوانی در کتابخانه‌های عمومی، افزون بر آشنایی مخاطبان با گنجینه غنی شعر و ادب فارسی، زمینه‌ساز تقویت تعاملات فرهنگی، پرورش ذوق ادبی و پیوند عمیق‌تر میان مطالعه و زندگی روزمره است. این برنامه‌ها با فراهم‌آوردن فضایی برای خوانش شعر، اندیشه‌ورزی و گفت‌وگو، نقش مؤثری در پاسداشت میراث ادبی ایران و گسترش مشارکت علاقه‌مندان به شعر و ادب فارسی در فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها ایفا می‌کنند.