چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ - ۲۲:۳۷

فعالیت‌های فرهنگی هنری در کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی

کتابخانه جاورسیان1.jpg

همزمان با مهر ماه، فعالیت‌های فرهنگی هنری کتاب‌محور در کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، کتابخانه‌های عمومی استان در تازه‌ترین برنامه‌های فرهنگی خود، میزبان فعالیت‌هایی با محوریت آموزش، مطالعه و مشارکت اعضا بودند؛ از همراهی دانش‌آموزان در تهیه روزنامه‌دیواری تا تداوم جمع‌خوانی و نقد و بررسی کتاب و مسابقه کتابخوانی.


با حضور جمعی از دانش‌آموزان روستای آقداش، برنامه‌ای فرهنگی با محوریت تهیه روزنامه‌دیواری و مشارکت در زیباسازی فضای کتابخانه عمومی فرهنگ برگزار شد.

در این برنامه، دانش‌آموزان با همکاری و مشارکت یکدیگر، روزنامه‌دیواری با موضوع «قوانین کتابخانه» تهیه کردند و نکاتی درباره نحوه استفاده صحیح از کتاب‌ها، رعایت نظم، حفظ آرامش و توجه به فضای کتابخانه را با بهره‌گیری از طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه به نمایش گذاشتند.

در بخش دیگری از این برنامه، دانش‌آموزان به ایده‌پردازی برای زیباسازی فضای کتابخانه پرداختند و با بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود، راهکارهایی برای ایجاد محیطی شاد، زیبا و دوست‌داشتنی برای کودکان و نوجوانان ارائه کردند.

فعالیت‌های فرهنگی هنری در کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی


برنامه جمع‌خوانی کتاب «حکمت‌های نهج‌البلاغه» نوشته محمد دشتی، با حضور جمعی از اعضای علاقه‌مند به‌صورت هفتگی در کتابخانه عمومی ادیب‌الممالک شهر جاورسیان برگزار می‌شود.

در این برنامه شرکت‌کنندگان به خوانش و بررسی حکمت‌های نهج‌البلاغه می‌پردازند و درباره مفاهیم و آموزه‌های مطرح‌شده در این اثر گفت‌وگو می‌کنند.

این برنامه در قالب چند دوره و با محوریت حکمت‌ها، نامه‌ها و خطبه‌های نهج‌البلاغه ادامه خواهد داشت و تلاش می‌شود با تبیین مفاهیم و آموزه‌های این اثر، زمینه آشنایی بیشتر اعضا با محتوای آن و توجه به کاربرد این آموزه‌ها در زندگی روزمره فراهم شود.

فعالیت‌های فرهنگی هنری در کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی


همزمان با روز سرباز، کتاب «راهی طولانی که رفتم» اثر اسماعیل به‌آ در کتابخانه عمومی شهید هاشمی‌نژاد شهر ساوه مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

در این نشست، حاضران با کتابی از ادبیات جنگ آشنا شدند که روایت اول‌شخص کودکی است که درگیر خشونت‌های جنگ می‌شود و تجربه‌های تلخ و دشواری را پشت سر می‌گذارد.

«راهی طولانی که رفتم» روایت زندگی کودکی است که در دوازده‌سالگی از دست شورشیان مهاجم می‌گریزد و در سرزمینی گرفتار خشونت و ناامنی سرگردان می‌شود. او در سیزده‌سالگی به خدمت ارتش درمی‌آید و در جریان تجربه‌های جنگی، با ابعاد هولناک خشونت و تأثیر آن بر انسان مواجه می‌شود

در این نشست، ضمن معرفی اثر و بررسی محتوای آن، درباره تجربه زیسته راوی، تأثیر جنگ بر کودکان و نوجوانان و بازتاب خشونت و پیامدهای آن در ادبیات جنگ گفت‌وگو شد.

فعالیت‌های فرهنگی هنری در کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی


جمعی از دانش‌آموزان با حضور در کتابخانه عمومی شهدای شهرک حضرت ولیعصر(عج) شهر اراک، با بخش‌های آن آشنا شدند و در مسابقه کتابخوانی نیز شرکت کردند.

فعالیت‌های فرهنگی هنری در کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی