چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۰

هم‌افزایی برای توسعه فرهنگ به همت کتابخانه‌های عمومی ورامین

گام آخر

کتابداران کتابخانه‌های عمومی ورامین با برگزاری سلسله نشست‌های ترویجی و کارگاه‌های مهارت‌محور، نسبت به تقویت جایگاه کتابخانه‌ها اقدام کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، کتابخانه‌های عمومی شهرستان ورامین در راستای ارتقای شاخص‌های فرهنگی و آموزشی، با برگزاری سلسله نشست‌های ترویجی، کارگاه‌های مهارت‌محور، نسبت به تقویت جایگاه کتابخانه‌ها به عنوان پایگاه‌های اجتماعی و دانشی در سطح شهرستان اقدام کردند.

بازخوانی «اخلاق درویشان در حکایات گلستان سعدی» در کتابخانه ولیعصر (عج)

چهارمین جلسه از دوره آموزشی «حکمت حکایت سعدی در مدیریت خویشتن» با حضور حسین تاجیک، مدرس دوره و جمعی از دوستداران ادبیات فارسی درکتابخانه ولیعصر (عج) شهرستان ورامین برگزار شد.

در این جلسه حسین تاجیک؛ مدرس دوره، در بخش نخست با مقایسه گلستان با کتب دیگر، در باب حکمت مانند قابوسنامه، اخلاق ناصری، سیاست‌نامه، به بیان علل نام‌گذاری ابواب گلستان و  باب دوم (اخلاق درویشان) پرداخت. در بخش دوم نشست حکایاتی از گلستان توسط حاضرین خوانده شد و نکات حکمت‌آموز آن توسط مدرس جلسه بررسی و تبیین شد.

هم‌افزایی برای توسعه فرهنگ به همت کتابخانه‌های عمومی ورامین

هم‌افزایی برای توسعه فرهنگ به همت کتابخانه‌های عمومی ورامین

کارگاه آموزشی مهارت‌های زندگی در کتابخانه شهید فتوحی شعار

به همت کتابخانه شهید فتوحی شعار و با همکاری اداره بهزیستی شهرستان ورامین، دومین کارگاه آموزشی مهارت‌های زندگی با تدریس فاطمه لطیفی؛ کارشناس ارشد روانشناسی اداره بهزیستی شهرستان و با حضور بانوان علاقمند به مباحث روانشناختی در کتابخانه شهید فتوحی شعار برگزار شد.

لطیفی مدرس کارگاه در این جلسه به مبحث مهم روانشناسی با موضوع «خودپنداری» پرداخت و گفت: خودپنداری مجموعه‌ایی از مقررات، باورها و انتظاراتی هست که از خودمان داریم؛ هر فردی شامل سه خود می‌باشد: خودِ واقعی، خودِ ایده آل و خودِ اجتماعی، بازخوردها، ارزیابی‌ها و نگرش‌هایی که از سوی افراد مهم زندگی‌مان نظیر پدر و مادر، خانواده، دوستان، معلمان و شریک زندگی دریافت می‌کنیم، به شدت بر خودپنداری ما تأثیر می‌گذارند. باور و اعتماد این افراد به ما و توانایی‌هایمان، می‌تواند خودپنداری مثبتی را شکل دهد.

گفتنی است؛ برگزاری چنین برنامه‌هایی بخشی از رویکرد نوین کتابخانه‌های عمومی شهرستان ورامین در مسیر گسترش کارکردهای اجتماعی کتابخانه‌های عمومی، توانمندسازی گروه‌های مختلف جامعه و تبدیل کتابخانه به فضایی پویا برای یادگیری و تعامل اجتماعی است؛ رویکردی که تلاش دارد ظرفیت کتابخانه را فراتر از خدمات سنتی مطالعه و امانت کتاب، در خدمت نیازهای آموزشی و اجتماعی جامعه قرار دهد.

هم‌افزایی برای توسعه فرهنگ به همت کتابخانه‌های عمومی ورامین

 برگزاری رویداد علمی و فرهنگی «بحران آب را دریاب» در کتابخانه شهید فتوحی شعار

با هدف ترویج فرهنگ مدیریت و مصرف صحیح آب، رویداد علمی‌-فرهنگی  «بحران آب را دریاب» با عنوان جشن آب به همت معصومه الیکایی؛ کتابدار کتابخانه شهید فتوحی شعار و با همکاری و مشارکت عوامل اجرایی اداره آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران، با حضور پرشور کودکان ونوجوانان در کتابخانه شهید فتوحی شعار شهرستان ورامین برگزار شد.

الیکایی با اعلام این خبر گفت: باتوجه به کمبود آب و خشکسالی و گرمای شدید در دشت ورامین و کاهش حجم آب بسیاری از چاه ها و قنات های زیرزمینی تصمیم برآن شد با همکاری و مشارکت  اداره آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران روش‌های صحیح و بهینه‌سازی مصرف آب در فعالیت‌های روزانه به کودکان و نوجوانان آموزش داده شد.

وی افزود: در این جشن برنامه‌های متنوعی همچون، نمایش عروسکی مصرف صحیح آب با عروسک قطره، مسابقه حامیان آب، بازی‌های گروهی با موضوع صرفه‌جویی در مصرف آب و اهدای جوایز به برندگان مسابقه به اجرا درآمد.

در پایان این برنامه  کتاب «حامیان آب» به کودکان شرکت‌کننده اهدا شد تا فرهنگ‌سازی  و یادگیری از مسیر کتاب ادامه یابد.

هم‌افزایی برای توسعه فرهنگ به همت کتابخانه‌های عمومی ورامین

هم‌افزایی برای توسعه فرهنگ به همت کتابخانه‌های عمومی ورامین