دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۵

همزمان با فرارسیدن ماه محرم؛

محفل ادبی «آیین سرخ کلمات» در کتابخانه پیامبر اعظم(ص) گرمه برگزار شد

خراسان شمالی - کراپ‌شده

همزمان با آغاز ماه محرم، محفل ادبی «آیین سرخ کلمات» با حضور اعضای محفل ادبی اشراق، در کتابخانه عمومی پیامبر اعظم(ص) شهرستان گرمه برگزار شد و حاضران در این نشست ادبی به بازخوانی و بررسی اشعار آیینی و عاشورایی پرداختند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان شمالی، همزمان با فرارسیدن ماه محرم و در آستانه نخستین روز این ماه، محفل ادبی «آیین سرخ کلمات»، روز شنبه ۲۴ خرداد ماه، با حضور اعضای محفل ادبی اشراق در کتابخانه عمومی پیامبر اعظم(ص) شهرستان گرمه برگزار شد.

این محفل ادبی با هدف ترویج فرهنگ عاشورایی، پاسداشت ادبیات آیینی و تبیین مفاهیم نهضت حسینی در آثار شاعران برجسته فارسی شکل گرفت و فضایی معنوی و ادبی را برای علاقه‌مندان به شعر آیینی فراهم کرد.

در این نشست، اعضای محفل ادبی اشراق ضمن خوانش و بررسی اشعار آیینی و عاشورایی، دیدگاه‌های خود را درباره جایگاه واقعه کربلا در ادبیات فارسی بیان کردند و نقش شاعران را در انتقال پیام‌های ماندگار عاشورا مورد بحث و بررسی قرار دادند.

بخش ویژه این محفل به جمع‌خوانی دوازده‌بند از ترکیب‌بند مشهور محتشم کاشانی اختصاص داشت؛ اثری ماندگار که با مطلع «باز این چه شورش است که در خلق عالم است» آغاز می‌شود و از برجسته‌ترین نمونه‌های شعر آیینی در ادب فارسی به شمار می‌رود. اعضای محفل ادبی اشراق با هم‌خوانی این اثر فاخر، یاد و خاطره حماسه جاودان عاشورا را گرامی داشتند.

شرکت‌کنندگان در این نشست ادبی، با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت شعر و ادب در ترویج فرهنگ حسینی، خواستار استمرار برگزاری برنامه‌های فرهنگی و ادبی با محوریت ارزش‌های دینی و ملی شدند.

برگزاری محفل ادبی «آیین سرخ کلمات» در کتابخانه عمومی پیامبر اعظم(ص) گرمه با استقبال اعضا و علاقه‌مندان به شعر و ادب آیینی همراه بود و جلوه‌ای از پیوند ادبیات، ایمان و فرهنگ عاشورایی را در فضای کتابخانه‌ای این شهرستان به نمایش گذاشت.