سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۵

معاون استاندار چهارمحال و بختیاری؛

ایجاد کتابخانه مرکزی، مطالبه‌ای ضروری و اولویت‌دار است

ایجاد کتابخانه مرکزی مطالبه‌ای ضروری و اولویت‌دار است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری در جلسه راهبردی اجرای مصوبات انجمن کتابخانه‌ها، با اشاره به لزوم ارتقای شاخص‌های فرهنگی استان، بر ضرورت شتاب‌بخشی به فرایند ایجاد کتابخانه مرکزی و رفع موانع پروژه‌های کتابخانه‌ای در مناطق روستایی و شهری تاکید کرد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری، عبدالعلی ارژنگ،  معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار روز دوشنبه ۴ خردادماه در نشست پیگیری مصوبات انجمن کتابخانه‌های عمومی استان که با حضور جمعی از مدیران کل ستادی استانداری و دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، با تبیین اهمیت جایگاه مطالعه در توسعه پایدار اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی زیربنای حرکت‌های فرهنگی است و تمامی دستگاه‌های متولی موظف به همکاری برای مرتفع شدن مشکلات این حوزه هستند.

ایجاد کتابخانه مرکزی، مطالبه‌ای ضروری و اولویت‌دار است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار  با تاکید بر نقش مدیران در گره‌گشایی از پروژه‌های نیمه‌تمام، از مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی، مدیرکل دفتر فنی استانداری و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا با هم‌افزایی بین‌دستگاهی، روند خدمت‌رسانی فرهنگی به مردم استان را تسهیل کنند.  

عبدالعلی ارژنگ به لزوم شتاب‌بخشی در شروع  فرآیند ایجاد کتابخانه مرکزی استان اشاره و آن را مطالبه‌ای ضروری و اولویت‌دار عنوان کرد و ضمن اعلام آمادگی برای پیگیری رفع موانع موجود خواستار اهتمام و رای‌زنی دستگاه‌های استانی متولی این پروژه با دستگاه‌های بالادستی خود برای رفع موانع آغاز به‌کار این طرح و بازگشت آن به چرخه اعتبارات شد.

ایجاد کتابخانه مرکزی، مطالبه‌ای ضروری و اولویت‌دار است

در این نشست، پروانه ارزانش، سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان با ارائه گزارشی از وضعیت موجود، سرانه فیزیکی کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری را ۲.۵۷ متر مربع اعلام کرد و افزود: این رقم با سرانه استاندارد کشوری که ۷ متر مربع است، فاصله معناداری دارد.

وی با تشریح تنوع خدمات در کتابخانه‌های مرکزی مدرن، احداث این مرکز را یک نیاز حیاتی برای مرکز استان دانست.

در ادامه این جلسه، با موافقت معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، ایجاد کتابخانه مرکزی به عنوان یک ضرورت فرهنگی تصویب و مقرر شد بودجه مورد نیاز برای انجام مطالعات اولیه پروژه برآورد و برنامه‌ریزی عملیاتی آن آغاز شود.

یکی از محورهای اصلی این نشست، بررسی موانع ساخت کتابخانه در نقاط محروم و شهرهای کوچک استان بود. در خصوص روستای شیخ‌شبان، با توجه به گزارش‌های مربوط به عدم استحکام زیربنایی زمین پیش‌بینی شده، مقرر شد شورای فنی استانداری ضمن بازدید میدانی از گزینه‌های پیشنهادی، زمین جایگزین را انتخاب و جهت طی مراحل قانونی به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور معرفی کند. همچنین در مورد پروژه کتابخانه شهر دستنا، با توجه به مغایرت‌های فنی زمین ۴۰۰ متری، مقرر شد با مساعدت دفتر فنی، امور زیربنایی، حمل و نقل و ترافیک استانداری، مشکلات اداری و فنی این پرونده در کوتاه‌ترین زمان ممکن مرتفع گردد.

گفتنی است، در این جلسه فرماندار شهرستان بِن و دیگر اعضای انجمن نیز به بیان دیدگاه‌ها و چالش‌های حوزه کتاب و کتابخوانی در شهرستان‌های تابعه پرداختند.