سه‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۱

با هدف دسترسی برابر به خدمات کتابخانه‌ای در مناطق عشایری؛

«طعم کتاب با عشایر» در منطقه عشایری چمگلک اندیمشک برگزار شد

جشنواره طعم کتاب با عشایر

نخستین رویداد از چهارمین دوره جشنواره «طعم کتاب با عشایر» در چمگلک اندیمشک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان، نخستین رویداد از چهارمین دوره جشنواره «طعم کتاب با عشایر»، به همت اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان اندیمشک در منطقه عشایری چمگلک برگزار شد. این برنامه فرهنگی با حضور فریبا لطفی‌بافنده، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی اندیمشک، و جمعی از کتابداران، با هدف گسترش فرهنگ مطالعه و فراهم‌سازی دسترسی برابر به خدمات کتابخانه‌ای در مناطق عشایری و کم‌برخوردار اجرا شد.

«طعم کتاب با عشایر» در منطقه عشایری چمگلک اندیمشک برگزار شد

جشنواره «طعم کتاب با عشایر» به‌عنوان یکی از برنامه‌های اثرگذار فرهنگی در شهرستان اندیمشک، بستری برای تقویت پیوند میان کتابخانه‌های عمومی و مدارس عشایری فراهم کرده است؛ پیوندی که طی سال‌های گذشته به‌صورت مستمر تداوم داشته و با حضور میدانی کتابداران در مناطق دورافتاده، به اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی با محوریت کتاب انجامیده است.

«طعم کتاب با عشایر» در منطقه عشایری چمگلک اندیمشک برگزار شد

در نخستین رویداد امسال، دانش‌آموزان مدارس عشایری رازی و باقرالعلوم(ع) مشارکتی فعال و پرشور داشتند. برنامه با جمع‌خوانی کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» توسط لیلا عیدی، کتابدار کتابخانه عمومی شهدای اندیمشک، و همراهی دانش‌آموزان آغاز شد؛ بخشی که فضایی صمیمی و آموزنده ایجاد کرد و کودکان را به دنیای داستان، تخیل و مفاهیم اخلاقی نزدیک‌تر ساخت.

در ادامه، دانش‌آموزان پایه دوم ابتدایی با اجرای شعرخوانی با محوریت دهه مبارک فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، حال‌وهوایی انقلابی و پرنشاط به برنامه بخشیدند. این بخش، فرصتی برای آشنایی کودکان با مفاهیم هویت ملی و تاریخی در قالبی شاد و کودکانه فراهم آورد.

«طعم کتاب با عشایر» در منطقه عشایری چمگلک اندیمشک برگزار شد

نشست شاهنامه‌خوانی، بخش دیگری از این رویداد فرهنگی بود که توسط دانش‌آموزان پایه پنجم اجرا شد. طنین داستان‌های حماسی شاهنامه در فضای مدرسه عشایری، جلوه‌ای از پیوند ادبیات کهن ایرانی با نسل امروز را به تصویر کشید و نقش کتاب را در انتقال فرهنگ و هویت برجسته ساخت.

در بخش دیگری از برنامه، کوله‌های کتاب جشنواره «طعم کتاب با عشایر» به معلمان مدارس عشایری اهدا شد. همچنین، شیوه مشارکت در جشنواره و نحوه بهره‌مندی از منابع موجود در کوله‌های کتاب برای دانش‌آموزان و معلمان تشریح شد تا زمینه استفاده حداکثری از این منابع فرهنگی در طول سال تحصیلی فراهم شود.

«طعم کتاب با عشایر» در منطقه عشایری چمگلک اندیمشک برگزار شد

برگزاری مسابقه خلاصه‌نویسی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، از دیگر بخش‌های جذاب این رویداد به شمار می‌رفت. در این بخش، دانش‌آموزان نوجوان با مطالعه منابع موجود در کوله‌های جشنواره، در رقابتی فرهنگی شرکت کردند؛ رقابتی که با استقبال چشمگیر دانش‌آموزان همراه شد و انگیزه آنان برای مطالعه عمیق‌تر و هدفمندتر را افزایش داد.

جشنواره «طعم کتاب با عشایر» به‌عنوان رویدادی جریان‌ساز در مناطق عشایری، با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی میان دانش‌آموزان عشایری و کم‌برخوردار، برای چهارمین دوره در حال برگزاری است. استمرار این برنامه، گامی مؤثر در مسیر تحقق عدالت فرهنگی، تقویت زیرساخت‌های نرم آموزشی و روشن‌تر شدن افق دانایی برای کودکان و نوجوانان کوچ‌نشین ارزیابی می‌شود.