چهارشنبه ۳ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۱

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در نشست انجمن مشترک کتابخانه‌های عمومی شهرستان مهر تأکید کرد؛

ظرفیت‌های شهرستان مهر برای توسعه زیرساخت کتابخانه‌ها استفاده شود

انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان مهر

جلسه انجمن مشترک کتابخانه‌های عمومی شهرستان مهر برگزار شد، در این نشست وضعیت کتابخانه‌های عمومی این شهرستان، چالش‌های زیرساختی و راهکارهای ارتقای خدمات فرهنگی و کتابخوانی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، انجمن مشترک کتابخانه‌های عمومی شهرستان مهر، روز دوشنبه ۲ دی‌ماه به ریاست مصطفی غلام‌پور، فرماندار مهر و با حضور محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس؛ زهرا میرزایی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مهر و دیگر مسئولان شهرستان برگزار شد. در این نشست، مسئولان با تأکید بر نقش کتابخانه‌های عمومی به‌عنوان پایگاه‌های فرهنگی، اجتماعی و گفت‌وگومحور، بر ضرورت توسعه کمی و کیفی کتابخانه‌ها، بازطراحی فضاها متناسب با نیازهای روز جامعه و افزایش مشارکت دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها در تقویت زیرساخت‌های کتابخانه‌ای شهرستان مهر تأکید کردند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، در این جلسه، با اشاره به جایگاه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی یک نهاد عمومی غیردولتی است و ما در کنار سایر دستگاه‌های فرهنگی به‌صورت مکمل یکدگر فعالیت می‌کنیم و تلاش ما این است که بهترین خدمات فرهنگی را به مردم ارائه دهیم.

محمدحسین فیروزی با بیان اینکه نسل جدید کتابخانه‌های عمومی حدود یک دهه است که در کشور شکل گرفته است، افزود: نهاد، یک دوره پوست‌اندازی کامل را پشت سر گذاشته و امروز کتابخانه‌هایی را طراحی می‌کنیم که مبتنی بر نیازهای فرهنگی و اجتماعی مردم هستند.

وی با اشاره به جایگاه کشور در حوزه توسعه کتابخانه‌های نوین تصریح کرد: از نظر ورود نسل چهارم کتابخانه‌ها، ایران در منطقه جزو کشورهای پیشرو است. در استان فارس نیز، هر جا که شهرداری‌ها همکاری بیشتری داشته‌اند، کتابخانه‌ها از زیرساخت‌های بهتری برخوردار شده‌اند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با اشاره به افتتاح کتابخانه‌های بزرگ‌مقیاس در استان فارس از ابتدای دولت جدید گفت: برخی از این کتابخانه‌ها نمونه‌هایی هستند که مشابه آن‌ها در کشور وجود ندارد، اما شهرستان مهر حدود یک دهه از نظر توسعه کتابخانه‌های جدید عقب است و برای جبران این فاصله، نیازمند تلاش مضاعف و همراهی مسئولان هستیم.

وی با اشاره به ضوروت همراهی نماینده شهرستان و فرماندار مهر برای توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای ادامه داد: در شهرستان مهر، شش انجمن فعال وجود دارد و با تشکیل منظم جلسات انجمن در بخش‌ها، می‌توان مسائل را به‌صورت جزئی‌تر بررسی و پیگیری کرد. لازم است از ظرفیت های شهرستان مهر برای توسعه زیرساخت کتابخانه ها استفاده شود.

فیروزی کتابخانه‌ها را محلی برای گفت‌وگو و تعامل نسل‌ها دانست و گفت: کتابخانه می‌تواند محل حضور جریان‌های مختلف فکری باشد و حضور مستمر مسئولان در کتابخانه‌ها برای تحقق این هدف ضروری است.

وی با ارائه آماری از وضعیت کتابخانه‌های مهر اظهار کرد: شاخص‌های عضویت، زیربنا و تعداد نسخه کتاب در شهرستان مهر بالاتر از متوسط استان است، اما از نظر کیفیت زیرساخت و فعالیت‌های فرهنگی با ضعف‌هایی مواجه هستیم که باید برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی شود.

ظرفیت‌های شهرستان مهر برای توسعه زیرساخت کتابخانه‌ها استفاده شود

در ادامه این نشست، مصطفی غلام‌پور، فرماندار شهرستان مهر نیز با تأکید بر اهمیت مسائل فرهنگی گفت: شهرستان مهر از دیرباز با کتاب و کتابخوانی انس و الفت داشته و توسعه این حوزه نیازمند بازتعریف نقش کتابخانه‌ها متناسب با شرایط امروز جامعه است

وی افزود: اگر کتابخانه ها بسته باشد، تأثیرگذاری نخواهد داشت؛ امروز کتابخانه‌ها باید به متن زندگی مردم بیایند و حتی در ادارات پرتردد، ایستگاه‌های مطالعه ایجاد شود.

فرماندار مهر در پایان با خطاب قرار دادن شهرداران شهرستان گفت: از شهرداران انتظار می‌رود ظرف سه ماه آینده موضوع اعتبارات نیم درصد کتابخانه‌ها را تسویه کنند تا شاهد ارتقای فرهنگ مطالعه در سطح شهرستان باشیم.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 2 =