یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴

در گفت‌وگو با نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی مطرح شد؛

لزوم تقویت کتابخانه‌های سیار برای جذب مخاطبان جدید در همه نقاط ایران

نماینده مردم ورامین و قرچک

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، درباره تجربه موفق کتابخانه‌های سیار گفت: کتابخانه‌های سیار که به محلات، مدارس، مساجد و حتی باشگاه‌های ورزشی در روستاها و مناطق دوردست مراجعه می‌کنند، نقش مؤثری در جذب مخاطبان جدید دارند و لازم است این طرح‌ها تقویت شوند.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، علی خزائی؛ نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اهمیت ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه، خواستار تقویت زیرساخت‌های کتابخانه‌های عمومی کشور شد.
وی با اشاره به سابقه عضویت خود در کتابخانه محل زندگی‌اش از دوران نوجوانی، افزود: فرزندان من هم پیش از ورود به مدرسه عضو همان کتابخانه شدند و به‌خوبی لمس کرده‌ام که فرهنگ کتابخانه برای رشد ملت ما بسیار لازم و مفید است.

خزائی ادامه داد: آنچه در کتابخانه‌ها مشاهده می‌شود، کمبود کتاب، فضای فیزیکی و نیروی انسانی است. نمی‌شود از گسترش فرهنگ کتابخوانی سخن گفت، اما امکانات لازم را فراهم نکرد. می‌توان از ظرفیت نهادهای مردمی همچون مساجد، پایگاه‌های بسیج و کانون‌های فرهنگی، برای توسعه خدمات کتابخانه‌ای استفاده کرد.

نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی به‌تنهایی مسئول ترویج کتابخوانی و کتابخوان کردن جامعه نیست و دولت باید برای این مسئله فکری اساسی کند تا دسترسی جوانان به کتاب آسان شود.

وی با اشاره به لزوم ایجاد جذابیت در روش‌های مطالعه گفت: باید به کودکان و نوجوانان نشان دهیم که مطالعه لذت‌بخش است و باعث رشد دانش آن‌ها می‌شود. در حال حاضر تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان به کتابخانه‌ها، دانشجویان و داوطلبان کنکور هستند.

خزائی با تأکید بر نقش کار فرهنگی و آموزش عمومی در ترویج کتابخوانی، افزود: باید با استفاده از روش‌های نوین و تولید محتوای جذاب، نسل جدید را به کتاب و مطالعه علاقه‌مند کنیم. هیچ‌چیز جای کتاب را نمی‌گیرد. فضای مجازی نمی‌تواند جایگزین علم و سواد واقعی شود.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، در پایان با اشاره به تجربه موفق کتابخانه‌های سیار، بیان کرد: کتابخانه‌های سیار که به محلات، مدارس، مساجد و حتی باشگاه‌های ورزشی در روستاها و مناطق دوردست مراجعه می‌کنند، نقش مؤثری در جذب مخاطبان جدید دارند و لازم است این طرح‌ها تقویت شوند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
8 + 0 =