چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۵

نماینده ولی‌فقیه در آیین روز کتاب:

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

آیین بزرگداشت سی‌وسومین دوره هفته کتاب و کتابخوانی استان ایلام

نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه ایلام در آیین روز کتاب، کتابخانه‌ها را بهترین و کم‌هزینه‌ترین مکان‌ها برای مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ ترکیبی دشمن دانست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان ایلام، آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین کریمی‌تبار، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام؛ سمیه حیدری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام؛ جمع کثیری از مدیران‌کل دستگاه های اجرایی استان و دوستداران کتاب در محل سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی برگزار شد.

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

حجت‌الاسلام والمسلمین کریمی‌تبار، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام، در آیین بزرگداشت سی‌وسومین دوره هفته کتاب و کتابخوانی، ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی و تسلیت ایام فاطمیه، اظهار کرد: امروز دسترسی به کتاب آسان‌تر از گذشته است و این میراث کهن، معرف فرهنگ و تمدن ملت‌هاست.
وی با بیان اینکه دین اسلام با "اقرأ" آغاز می‌شود و اعجاز پیامبر اسلام کتاب است، گفت: خداوند متعال به قلم قسم خورده و این نشان‌دهنده عظمت کتاب است. اسلام بر دانش و خرد تکیه دارد و هیچ تضادی میان عقل و ایمان در آن وجود ندارد.
امام جمعه ایلام با تاکید بر اینکه اعجاز قرآن همچنان پابرجاست و هیچ فرد یا جمعی نتوانسته حتی کوتاه‌ترین سوره‌ای همانند آن بیاورد، افزود: این حقیقت نشان می‌دهد که رویارویی علمی با قرآن امکان‌پذیر نیست.
کریمی‌تبار با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب شخصیتی اهل کتاب هستند که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تمامی رمان‌های فارسی و ترجمه‌ شده را مطالعه کرده بودند، گفت: ایشان امروز الگویی برای ماست و باید در شرایط تهاجم فرهنگی و جنگ ترکیبی، به این میراث ارزشمند مکتوب توجه ویژه داشته باشیم.
وی گفت: باید همه دغدغه‌مندان فرهنگ کشور، به‌ویژه مسئولان، زمینه استقبال نوجوانان و جوانان از کتاب و کتابخوانی را فراهم کنند تا استقلال فرهنگی و هویت ملی جامعه حفظ شود.
کریمی‌تبار، با بیان اینکه کتابخانه‌ها مکان‌هایی هستند که هر فرد می‌تواند به‌راحتی به منابع علمی و تحصیلی مورد نیاز خود دسترسی پیدا کند، تصریح کرد: محیط کتابخانه باید آرام و مناسب باشد تا تمرکز کتابخوانان برهم نخورد و این حق طبیعی هر شهروند اهل کتاب است که بدون دغدغه وقت خود را صرف مطالعه کند.
امام جمعه ایلام با اشاره به اینکه کتابخانه‌ها بهترین و کم‌هزینه‌ترین مکان‌ها برای مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ ترکیبی دشمن هستند، گفت: لازم است امکانات کتابخانه‌ها از نظر تنوع و به‌روز بودن کتاب‌ها، سالن‌های مطالعه و تجهیزات رفاهی همچون سیستم سرمایشی و گرمایشی ارتقا یابد تا نوجوانان و جوانان بتوانند با انگیزه بیشتری مطالعه کنند.
کریمی‌تبار، گفت: اگر می‌خواهیم میانگین معدل دانش‌آموزان و دانشجویان افزایش یابد، باید زیرساخت‌های فرهنگی به‌ویژه کتابخانه‌ها تقویت شوند.
وی ادامه داد: از خیرین درخواست می شود که وقف‌های ماندگار خود را در حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها انجام دهند، چرا که این اقدام اثربخش‌ترین و ماندگارترین اثر را خواهد داشت.
نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام با بیان اینکه کتابخانه مرکزی ایلام هنوز از ابتدایی‌ترین امکانات محروم است و جوانان کتابخوان از نبود سیستم سرمایشی و گرمایشی و مصونیت از سر و صدای بیرونی گلایه دارند، گفت: امیدوارم مسئولان استان صدای این دغدغه‌ها را بشنوند و حداقل خواسته‌های کتابخوانان را تأمین کنند.
وی با بیان اینکه نیاز داریم در هر محله و در کنار هر مسجد بهترین کتابخانه و سالن مطالعه وجود داشته باشد، گفت: همچنین از همه فرهنگ‌دوستان، اساتید، دانشجویان و دانش‌آموزانی که در بزرگداشت کتاب مشارکت دارند، تشکر می‌کنم.

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

در ادامه سمیه حیدری، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان ایلام، در آیین بزرگداشت سی و سومین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار ضمن تبریک این هفته و تسلیت ایام فاطمیه، با تاکید بر اهمیت جایگاه کتاب به عنوان مبدأ تمدن بشری، اظهار کرد: جامعه‌ای که اهل مطالعه باشد، اهل تفکر، نقد، تحمل و تعمق است و مردان و زنانی که اهل مطالعه باشند، با هویت ملی خود آگاه بوده و برای سربلندی ایران ایستادگی خواهند کرد.
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی ایلام با اشاره به نقش کتابداران به عنوان سربازان فرهنگی، بیان کرد: این قشر با تعهد و خلاقیت خود در تلاش هستند تا کتابخانه‌های عمومی را به یک پایگاه فرهنگی-اجتماعی و مرکز یادگیری مادام‌العمر تبدیل کنند.
وی ضمن تقدیر از نویسندگان و قلم‌های آن ها گفت: آنها با تعهد خود به دنبال حفظ هویت ملی و ارتقای آن در نسل کودک و نوجوان هستند.
حیدری با بیان اینکه در این مراسم از کتابخوانان برتر از کودک ۴ ساله تا بزرگسال ۷۸ ساله و کتابداران برتر تقدیر خواهد شد، گفت: دستگاه‌های فرهنگی، علاوه بر تجلیل از نویسندگان و ناشران، کتابخوانان را به عنوان الگوهای موفق به ویژه مادرانی که فرزندان کتابخوان تربیت می‌کنند در جامعه معرفی کنند.
 وی از مجموعه صدا و سیما و رسانه ها برای پوشش مناسب هفته کتاب قدردانی کرد و با اشاره به پرکارترین روز کتابداران در هفته کتاب، از توانمندی کتابداران و همکاران ستادی که از برنامه‌های این هفته پشتیبانی کردند، تشکر به عمل آورد.

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

عباس میرزاد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام ضمن تبریک این مناسبت، بر اهمیت کتاب و نقش تعیین‌کننده آن در ارتقای فردی و توسعه اجتماعی تأکید کرد.
وی با قدردانی از حوصله و حضور شرکت‌کنندگان در این برنامه گفت: کتاب از بنیادی‌ترین نیازهای انسان برای رشد، پیشرفت و بهبود جایگاه اجتماعی است؛ اما این حوزه در برخی مناطق و بخش‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته و لازم است برای احیای آن تلاش بیشتری صورت گیرد.
میرزاد کتاب‌خوانی را عاملی اثرگذار در توانمندسازی فرد و جامعه دانست و افزود:کسی که مطالعه می‌کند، دایره دانش عمومی خود را ارتقا می‌دهد، روابط اجتماعی بهتری برقرار می‌کند و توان گفت‌وگوی مؤثرتری دارد. چنین فردی در مسائل اجتماعی قدرت تحلیل و چانه‌زنی بیشتری پیدا می‌کند و در معرض آسیب‌های اجتماعی نیز کمتر قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به فواید فردی و ذهنی مطالعه ادامه داد: تمرکز بر صفحات کتاب، ذهن را تقویت و حافظه را فعال‌تر می‌کند. مطالعه همچون یک ورزش ذهنی، استرس‌های روزانه را کاهش داده و به افزایش دقت و خلاقیت فرد کمک می‌کند. بسیاری از افرادی که بیان خوب و قدرت کلامی بالایی دارند، کسانی هستند که مطالعه را بخشی از برنامه روزانه خود قرار داده‌اند.
او همچنین کتاب را منشأ خلاقیت دانست و خاطرنشان کرد: کتاب‌ها در هر حوزه‌ای از تاریخ و جغرافیا تا داستان و علوم مختلف راهکارها و تجربه‌های ارزشمندی ارائه می‌دهند که می‌تواند به حل مسائل فردی و اجتماعی کمک کند. فرد کتاب‌خوان در مدیریت، تصمیم‌گیری و حل مسئله عملکرد موفق‌تری دارد.
میرزاد در پایان با تأکید بر نقش کتاب در پیشرفت جامعه گفت: کتاب‌خوانی پلی است میان دانش، فرهنگ و توسعه اجتماعی. هر صفحه کتاب پنجره‌ای تازه به جهان می‌گشاید و ذهن را به سوی آینده‌ای روشن‌تر هدایت می‌کند. اگر جامعه به کتاب اهمیت دهد، علاوه بر ارتقای خرد جمعی، مسیر پیشرفت و عدالت اجتماعی نیز هموارتر خواهد شد.

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

شایان ذکر است در این آیین تقریظ‌های رهبر انقلاب بر سه کتاب «تب ناتمام»، «خانوم ماه» و «همسفر آتش و برف» منتشر و از برگزیدگان استانی و فعالان حوزه کتاب در یک سال گذشته به شرح ذیل تقدیر شد:
کتابداران برتر استان: هدی زارعی، مسئول کتابخانه عمومی پیامبر اعظم(ص)؛ فاطمه بشاره صیفی، کتابدار کتابخانه عمومی امام رضا(ع)؛ صدیقه شمسی، مسئول و کتابدار کتابخانه عمومی شهید بهشتی؛ زهرا احمدی، مسئول و کتابدار کتابخانه عمومی خیام.

حامیان برتر کتابخانه های عمومی استان:  احسان اکبری، فرماندار شهرستان ایلام؛ افشین مظفری، شهردار شهرستان ایلام؛ یوسف شریفی، مدیرعامل و هیئت مدیره پتروشیمی استان؛ محمود کشاورز، مدیرعامل شرکت گاز استان؛ حمیدرضا رئیسی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان؛ دکتر بهرام، مدیرکل صدا و سیمای استان.

اعضا برتر استان: سوگند اسدی زاده، پیامبر اعظم(ص)؛ سارا سلاح ورزی، شهید داریوش رضایی نژاد؛ فاطمه اسکین، مرکزی استان؛ محمدامین اسکین، مرکزی استان؛ اضحا ساری، علامه دهخدا؛ اسما صادقیان، آیت الله حاج شیخ عبدالرحمن حیدری؛ سوگند ملکی، امام حسین(ع)؛ آیت امیدی فر، سعدی دهلران؛ علی پاشا منصوری جمشیدی، مرکزی استان؛ مهراب محمدی، امام جعفر صادق(ع).

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

کتابخانه‌ها سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 5 =