دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸

هم‌صدایی دو مدیر ارشد فرهنگی چهارمحال و بختیاری در دفاع از جایگاه فرهنگ

هم‌صدایی دو مدیر ارشد فرهنگی چهارمحال و بختیاری در دفاع از جایگاه فرهنگ

فرهنگ، نیازمند دیده شدن است؛ این پیام مشترک سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در دیداری بود که با محوریت تعامل، هم‌افزایی و پیگیری پروژه‌های فرهنگی برگزار شد.

به گزارش روابط‌ عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان چهارمحال و بختیاری، در دیداری همدلانه میان پروانه ارزانش؛ سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان و شهرام فرجی؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، مجموعه‌ای از دغدغه‌ها، نقدها و راهکارهای عملی در راستای تقویت زیرساخت‌های فرهنگی مطرح شد؛  این دیدار، نمادی از هم‌صدایی و عزم مشترک برای تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و ارتقای جایگاه فرهنگ در تصمیم‌سازی‌های کلان بود.

هم‌صدایی دو مدیر ارشد فرهنگی چهارمحال و بختیاری در دفاع از جایگاه فرهنگ

ارزانش در این دیدار، با نگاهی آسیب‌شناسانه، به نبود نگاه فرهنگی در روند بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی‌های کلان اشاره کرد و گفت: متأسفانه در بسیاری از تقسیم‌بندی‌های بودجه‌ای، فرهنگ در حاشیه قرار گرفته و تمرکز اصلی بر پروژه‌های عمرانی و ساختاری‌ است؛ درحالی‌ که فرهنگ، زیربنای توسعه عقلانی، اجتماعی و انسانی‌ است و باید در متن تصمیم‌گیری‌ها دیده شود.  حوزه‌هایی چون کودک و نوجوان، از غنی‌ترین بسترهای فرهنگی هستند. این حوزه‌ها نه‌تنها ظرفیت‌های تربیتی و هویتی دارند، بلکه می‌توانند پیوندی میان نسل‌ها ایجاد کنند. اگر نهادهای فرهنگی با هم متحد شوند، می‌توانند در دفاع از جایگاه فرهنگ در بودجه‌های سالانه مؤثرتر عمل کنند.

وی همچنین، با اشاره به تفاوت‌های محسوس در نگرش فرهنگی میان مناطق مختلف کشور، خواستار بازنگری در رویکردهای مدیریتی شد و افزود: در برخی نقاط کشور، فرهنگ در ساختار شهری، برنامه‌ریزی و حتی در نمادهای بصری شهرها حضور پررنگ دارد. اما در استان ما، این نگاه کمتر دیده می‌شود و همین مسئله، آسیب‌های جدی به بدنه فرهنگی وارد کرده است.  فرهنگ نیازمند دیده شدن، حمایت و سرمایه‌گذاری واقعی‌ است. قدرت امروز در هم‌صدایی است. اگر همه با هم یک‌صدا شویم، فرهنگ شنیده می‌شود، دیده می‌شود و در تصمیم‌گیری‌ها جایگاه واقعی خود را بازمی‌یابد.

هم‌صدایی دو مدیر ارشد فرهنگی چهارمحال و بختیاری در دفاع از جایگاه فرهنگ

در ادامه این نشست، شهرام فرجی با استقبال از فضای گفت‌وگوی سازنده و همدلانه، بر ضرورت تعامل میان نهادهای فرهنگی تأکید کرد و گفت: تعامل و هم‌افزایی میان مجموعه‌های فرهنگی، نه‌تنها به ارتقای کیفیت برنامه‌ها کمک می‌کند، بلکه در مسیر جذب منابع و جلب حمایت‌های نهادی نیز مؤثر است.  فرهنگ، ستون فقرات توسعه پایدار است و تا زمانی که فرهنگ در اولویت نباشد، هیچ توسعه‌ای ماندگار نخواهد بود. این مسیر، نیازمند همدلی، پیگیری و اتحاد همه فعالان فرهنگی‌ است.

او با اشاره به پروژه کتابخانه مرکزی، از پیگیری‌های مستمر برای اخذ اعتبار و بازگرداندن این پروژه به چرخه احداث خبر داد و افزود: کتابخانه مرکزی، صرفاً یک فضای مطالعاتی نیست؛ بلکه نماد هویت فرهنگی استان و نقطه اتصال نسل‌ها است. تلاش ما این است که با رایزنی‌های لازم، این پروژه دوباره فعال شود و به بهره‌برداری برسد.  هفته کتاب، فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ مطالعه و هم‌افزایی میان نهادهای فرهنگی‌ است. با همکاری مشترک، برنامه‌هایی متنوع، خلاقانه و اثرگذار در سطح استان اجرا خواهد شد.

هم‌صدایی دو مدیر ارشد فرهنگی چهارمحال و بختیاری در دفاع از جایگاه فرهنگ

در پایان، هر دو مدیر بر ضرورت هم‌صدایی، اتحاد و پیگیری‌های مشترک تأکید کردند؛ مسیری که می‌تواند فرهنگ را از حاشیه به متن تصمیم‌سازی‌ها بازگرداند و زیرساخت‌های فرهنگی را به جایگاه شایسته خود برساند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 14 =