سه‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶

در نشست مدیرکل کتابخانه‌های عمومی با شهردار کرمان مطرح شد؛

لزوم توسعه فضای کتابخانه‌ای با طراحی متناسب و کارکرد و خدمات نوین کتابخانه‌ای

شهرداری کرمان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان در جلسه با شهردار کرمان بر لزوم توسعه فضای کتابخانه‌ای با با طراحی متناسب و کارکرد و خدمات نوین کتابخانه‌ای تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمان، نشستی با حضور احمد وفائی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمان؛ محسن تویسرکانی، شهردار کرمان؛ محمدرضا کمساری، عضو شورای اسلامی شهر؛ فرزاد خضری، مدیرعامل بنیاد خیریه بناهای ماندگار؛  حسین غریب‌حسینی، خیّر کتابخانه‌ساز و جمعی از مدیران و کارشناسان در خصوص بررسی ظرفیت‌های موجود جهت تخصیص زمین برای ساخت کتابخانه مرکزی برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمان در این دیدار اظهار داشت: فرهنگ، روح شهر است و عنایت ویژه شهردار به فرهنگ و موضوع کتاب و کتابخوانی در خور تقدیر و تشکر است. استان کرمان به فضاهای بیشتر برای کتابخوانی نیاز دارد که با حمایت شهرداری و اجرای برنامه‌های تبلیغی و ترویجی در این زمینه می‌تواند فراهم شود. نیازمند فضاهای فرهنگی و مطالعاتی بیشتری است که این امر همت شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌ها را می‌طلبد.

در ادامه احمد وفائی، بر لزوم همکاری دو جانبه تاکید کرد و افزود: افراد خیّری در کرمان هستند که به ساخت کتابخانه علاقه‌مند هستند و بنابراین ما امید زیادی داریم که شهر کرمان را در حوزه کتابخانه عمومی توسعه دهیم. ما در محله‌های پرجمعیت، فضای کتابخانه نداریم و پانسیون‌ها هم خدمات و کاربردهای کتابخانه را ندارند. بخشی از رسالت شهرداری‌ها، ایجاد فرهنگسراها و کتابخانه است و همکاری شهرداری در این خصوص بسیار تأثیرگذار است.

وی، با بیان اینکه وضعیت کتابخانه‌ها در شهرستان‌های استان، مطلوب است، گفت: در شهر کرمان این وضعیت مطلوب نیست و نقاط پرجمعیت شهر، فاقد کتابخانه است. با توجه به پراکندگی و وسعت شهر به کتابخانه نیاز داریم و می‌دانیم که از این فضا استقبال خواهد شد، اما تاکنون برای ساخت یک کتابخانه شکیل و الهام‌گرفته از هویت تاریخی کرمان، زمین مناسبی پیدا نکرده‌ایم. درخواست داریم تا زمینی در محله‌های مدنظر برای ساخت کتابخانه توسط خیّرین درنظر گرفته شود تا از طریق بنیاد خیریه بناهای ماندگار، کاری ماندگار انجام شود.

محسن تویسرکانی، شهردار کرمان نیز، هدف از برگزاری این جلسه را بررسی ظرفیت‌های موجود برای توسعه کتابخانه ها از طریق بنیاد خیریه بناهای ماندگار شهرداری برشمرد و گفت: بنیاد خیریه بناهای ماندگار، از واحدهای موثر در شهرداری است و در مدت اخیر از سوی این بنیاد، اقدامات خوبی انجام و کارهای متعددی، اجرایی و عملیاتی شده است. اما تعدادی از تفاهم‌نامه‌های منعقدشده در گذشته توسط این بنیاد، به نتیجه ‌نرسیده‌اند و به نتیجه رسیدن پروژه‌های خیریه، اهمیت دارد و باید پیگیری شود.

وی در ادامه، به پراکندگی نامتناسب شهر کرمان و عدم وجود کتابخانه‌های عمومی متناسب با این پراکندگی اشاره و تاکید کرد: بسیاری از محله‌ها فاقد این فضای موثر هستند، بنابراین به دنبال آن هستیم که بسترسازی کنیم تا جوانان و افراد اهل مطالعه و پژوهش، فضایی برای مطالعه داشته باشند.

در ادامه، عضو شورای اسلامی شهر کرمان از اختصاص نیم‌درصد از درآمد شهرداری‌ها به امور کتابخانه‌ها، حمایت از توسعه و فضای کتابخانه‌ها از سوی قانون‌گذار خبر داد و یادآور شد: این اتفاق خوب در شهر کرمان برای توسعه فضای کتابخانه‌ها با عنایت شهردار و بنیاد خیریه بناهای ماندگار انجام شود.

محمدرضا کمساری، با اشاره به حضور خود در جلسات محله‌ای، و با بیان اینکه یکی از مباحث مطرح‌شده در این جلسات، نیاز به وجود فضای کتابخانه از سوی مردم بوده است، ادامه داد: نوجوانان و جوانان نیازمند یک محیط آرام برای درس خواندن هستند و موفق‌شدن بچه‌ها در کنکور و المپیاد، از اثرات و فواید وجود یک کتابخانه در محله است.

فرزاد خضری، مدیرعامل بنیاد خیریه بناهای ماندگار شهرداری کرمان هم گفت: پیشنهادات مطرح‌شده از سوی خیّر با هماهنگی مدیریت واحد اموال، املاک و مستغلات انجام و در این مورد، رایزنی و بررسی شده و آمادگی داریم هماهنگی و پیگیری لازم برای انجام کار صورت پذیرد.

لزوم توسعه فضای کتابخانه‌ای با طراحی متناسب و کارکرد و خدمات نوین کتابخانه‌ای

لزوم توسعه فضای کتابخانه‌ای با طراحی متناسب و کارکرد و خدمات نوین کتابخانه‌ای

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 3 =