به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، کارگاه آموزشی مهارتهای زندگی و خانواده با محوریت افزایش مهارت های زندگی در بهبود و کاهش آسیبهای اجتماعی در سالن شهدای گمنام کتابخانه عمومی شهید مطهری شهرستان فامنین برگزار شد.
احسان کاظمی نظیر، مدرس این کارگاه اظهار داشت: آموزش مهارتهای زندگی، توانایی اجتماعی و روحی فرد را افزایش میدهد و باعث میشود تا فرد بتواند به نحوی بهتر و موثرتر با مشکلات و دشواریهای زندگی مواجه شود. هر قدر مهارتهای زندگی فردی بالاتر باشد، او بهتر میتواند سلامت روان و رفتار خود را حفظ و به شیوهای منطقی و کارآمد مشکلات پیشآمده را برطرف کند.
وی افزود: مهارتهای زندگی قدرت سازگاری افراد را بالا میبرد. شخص میتواند مسئولیتهای اجتماعی و شخصی زندگی را بهتر بپذیرد و توانمندیهایش را بروز دهد و از آسیبهای ناشی از ناتوانی در حل مشکلات در امان بماند. سازمان بهداشت جهانی مهارتهای دهگانهای را معرفی کرده که هر کس باید این تواناییها را برای داشتن زندگی فردی و اجتماعی موفق کسب کند. مهارت خودآگاهی، مهارت همدلی، مهارت روابط بین فردی، مهارت ارتباط موثر، مهارت مقابله با استرس، مهارت مدیریت هیجان، مهارت حل مسأله، مهارت تصمیمگیری، تفکر خلاق، تفکر انتقادی از مهارت های مورد نیاز هر فردی است.
کاظمی نظیر ادامه داد: برای داشتن مدیریت بحران در خانواده باید این موضوع را بپذیرید که مشکلات جزء جدایی ناپذیر زندگی امروز انسانها است و همیشه زندگی آرام و بدون چالش نیست. باید بدانیم مشکل و سختی برای همه است نه فقط برای ما؛ وجود مشکل و بحران را بپذیریم و به دنبال کشف دلایل آن نباشیم، در زمان بحران خود واقعیتان را بشناسیم؛ بحرانها اعتماد به نفس و قدرت ما را افزایش می دهند.
کاظمی در پایان به پرسش های حاضرین در سالن پاسخ داد.
گفتنی است این کارگاه اولین جلسه از سلسله کارگاه های آموزشی مهارت زندگی است که با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کمیته امداد امام خمینی ره) شهرستان فامنین طی چهار جلسه آموزشی در فامنین برگزار خواهد شد.
ارسال نظر