به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری، نخستین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان به ریاست محسن حسین میرزایی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و با حضور احمد فرهادی، سرپرست کتابخانههای عمومی استان؛ حجت الاسلام رئیسی، مدیرعامل انجمن خیرین کتابخانهساز استان؛ سرهنگ سلیمانی، معاون فرهنگی اجتماعی سپاه حضرت قمر بنی هاشم(ع)؛ ماشاالله ایزدی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شهرکرد؛ محسن کریمی، مسئول بسیج هنرمندان؛ زادعلی بویری، سرپرست اداره آموزش وپرورش عشایر؛ معصومه رفیعی، رئیس شورای اسلامی شهر طاقانک و دیگر اعضای انجمن روز سهشنبه ۲۴ خرداد ماه، با هدف توسعه سطح ارائه خدمات به مناطق عشایری و بررسی چگونگی رفع موانع جهت ایجاد کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه در سالن شهید مردانی استانداری برگزار شد.
در این جلسه سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری بر ضرورت تدوین طرح افزایش سرانه مطالعه و راهکارهای افزایش کتابخوانی تاکید کرد و گفت: شایسته است این طرح با محوریت نقش خانوادهها بر اساس سبک زندگی دینی تدوین شود تا بر اساس آن کودکان و نوجوانان کتابخوان و باورمند به مبانی و باورهای دینی تربیت شود و آموزش و پرورش و دیگر دستگاههای فرهنگی استان نیز در تدوین این برنامه ادارهکل کتابخانههای عمومی استان را یاری دهند.
محسن حسینمیرزایی، مشارکت مردم در اجرای برنامههای فرهنگی را مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون هر زمان مردم در اجرای برنامهها مشارکت کردند آن برنامه موفقیتآمیز بوده است؛ از همین رو در بخش ارتقای فرهنگ مطالعه نیز میطلبد تا خیرین را مشارکت دهیم.
در ادامه سرپرست کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته طی شش ماهه گذشته، به تشریح طرح راهاندازی کاروان دانایی در مناطق عشایری استان پرداخت و گفت: این برنامه در فاصله زمانی بین عید قربان تا غدیر با حضور داوطلبانه کتابداران و هنرمندان استان با اجرای برنامههای فرهنگی و کتابخوانی اجرا میشود.
فرهادی ادامه داد: راهاندازی کاروان دانایی پیشزمینهای برای اجرای طرح کتابخانههای سیار در مناطق روستایی و عشایر استان است که در اجرای آن نیاز به امکانات سختافزاری نظیر اتوبوس است که امید میرود با مشارکت دستگاهها و نهادهایی نظیر شهرداری تامین شود.
وی با بیان اینکه مردم ۱۰ شهر این استان از امکان کتابخانه محروم هستند، تصریح کرد: شهر فیلآباد از جمله شهرهای فاقد کتابخانه استان است که با پیگیری های صورت گرفته، یک باب کتابخانه در این شهر ایجاد شده که در آستانه بهرهبرداری است و امید میرود در دیگر شهرهای بدون کتابخانه عمومی نیز با استفاده از ظرفیتهای موجود این امکان فراهم شود.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان با تأکید بر اینکه ایجاد کتابخانه مرکزی از اهم نیازها و مطالبات در حوزه ترویج کتابخوانی است، اظهار داشت: با وجود پیگیریهای مستمر، این نیاز اساسی هنوز در استان به مرحله اجرا نرسیده، در حالی که در سال ۱۳۸۷ احداث کتابخانه مرکزی در استان به تصویب رسید و در سال ۱۳۹۵ یک قطعه زمین هفت هزار مترمربعی برای اجرای این مصوبه تملک شد؛ با این حال تاکنون اعتباری برای این طرح اختصاص نیافته و میطلبد در این خصوص ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان مدیریت و برنامهریزی پیگیری و مکاتبه کنند.
در ادامه این نشست پس از استماع سخنان سایر اعضای انجمن، در خصوص نحوه اجرای طرح کاروان دانایی در مناطق عشایری استان هماندیشی و مقرر شد دستگاههای مرتبط ادارهکل کتابخانههای عمومی را در برگزاری این برنامه یاری دهند.
همچنین در این نشست بر لزوم راهاندازی کتابخانه مرکزی در استان تاکید و مقرر شد ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان مدیریت و برنامهریزی در خصوص قرار گرفتن این طرح در ردیف بودجه با سازمانهای بالادستی مکاتبه کنند.
ایجاد کتابخانه در تمامی شهرهای استان از دیگر برنامهها و مصوبات این نشست بود و مقرر شد تا از ظرفیتهای موجود در شهرهایی که هنوز کتابخانه در آن ایجاد نشده است برای ایجاد این امکان استفاده شود.
ارسال نظر