به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان، در حاشیه معارفه مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان، سید باقر میرعبداللهی، معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور و عباس نعمتی، سرپرست امور مجلس و استانهای نهاد با صادق خلیلیان، استاندار خوزستان دیدار و گفتگو کردند.
صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، در دیدار با مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی کشور اظهار کرد: کتابخانهها باید وظایف خود را متناسب با شرایط روز و نسل جدید تعریف کنند. تفاوت نگاه نسل جدید باید به شکلی مناسب و آگاهانه در کتابخوانی و فعالیتهای کتابخانهای در نظر گرفته شود.
وی افزود: برای نمونه، یکی از امکانات جدید فرهنگی، دیجیتالیشدن فضاهای مربوط به کتابخوانی است که با استفاده هوشمند و برنامهریزی شده از این ابزار می توان به روزآمدیِ کتابخوانی یاری رساند؛ تغییری که در زندگی بشر رخ داده است در کتابخانه های عمومی نیز باید به نوعی متجلی شده و خلأهای مطالعاتی و اطلاعاتی را با این روشهای کارآمد برطرف کرد.
استاندار خوزستان گفت: برای گسترش شبکه کتابخانهها میتوان از ظرفیت مساجد استفاده کرد و به این صورت به شکل مویرگی وارد حوزههای اجتماعی شد و با این کار هم موجب تقویت کتابخانهها و هم مساجد شد. مساجد و دیگر ساختمانهای فرهنگی، ظرفیتهای موجودی هستند و در کنار اندیشیدن به فضای فیزیکی جدید برای کتابخانهها می توان از این ظرفیتها هم استفاده کرد.
همچنین سید باقر میرعبداللهی، معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: مهمترین ویژگی کتابخانه عمومی، دسترسپذیربودن آن برای همه مردم است؛ چرا که هزینههای آن از منابع عمومی تأمین میشود و نمایندگانی از میان گروههای اجتماعی در مدیریت کلان آن شرکت دارند. جنبوجوشی که کتابخانه میتواند به مردم و بویژه به گروههای کمتربرخوردار ببخشد با کمتر نهاد فرهنگی قابل مقایسه است. همچنین نقش بیبدیل کتابخانه در ایجاد پایداری اجتماعی، حمایت از گروههای خاص و ایفای نقش تسهیلگر در حل مشکلات اجتماعی از راه ارائه آموزشهای نیازمبنا کاملاً روشن است.
میرعبداللهی افزود: بدون در نظرگرفتن تعلق صنفی به این نهاد و در مقام مقایسه میان کتابخانههای عمومی و دیگر کتابخانهها ـ از نظر گستردهبودن شبکه و میزان تاثیرگذاری و ارتباط نزدیک و بیواسطه با مردم ـ باید گفت، بدون اغراق، کتابخانههای عمومی در کشور ما امکان بینظیری برای کار فرهنگی مؤثراست. امروزه ما در برخی روستاها و مناطق، کتابخانههایی داریم که تنها مرکز فرهنگی موجود به شمار میآیند که کالای فرهنگی را به صورت مستقیم و پیوسته به مردم ارائه می دهد.
معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: البته کار فرهنگی دایم و مؤثر نیازمند یاری همه ارگانهاست و فرایندی جمعی و غیربخشی است. نهادهای فرهنگی دولتی در این مسیر می توانند از کتابخانهها به عنوان حلقه اتصال بدنه دولت با مردم بهره ببرند و از این فرصت کمنظیر بیشتر استفاده کنند. شبکهای بودن و تأثیرگذاریِ فرهنگی کتابخانهها دال بر این است که بیش از پیش باید به کتابخانهها یاری رساند.
همچنین در این نشست عباس نعمتی، سرپرست امور مجلس و استانهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور بیان کرد: هدف اصلی ما در نهاد، مطابق آنچه قانون برای ما معیّن کرده و نیز بر اساس انگیزه حرفهای مدیران و کارکنان، خدمترسانی به عموم مردم است و بحمدالله با وجود تنگناها این خدمت رسانی در حال انجام است.
وی با بیان عزم نهاد در دوره جدید مبنی بر اجتماعیتر کردن فعالیتهای کتابخانهای به منظور استفاده هرچه بیشتر همه مردم از کتابخانهها، گفت: خوشبختانه در حال حاضر دیگر محدودیت کرونا را نداریم و مردم میتوانند مانند گذشته به کتابخانهها مراجعه کنند و اعضا افزایش یابد، لذا باید هر چه بیشتر کمک کرد که این خدمت رسانی بیشتر شود و در این مسیر، یاری نهادهای فرهنگی دیگر و نیز انجمنهای استانی حتماً کارگشا و مطلوب است.
نعمتی اضافه کرد: خدمترسانی کتابخانههای عمومی نهاد به مردم به صورت مستقیم و بیواسطه است و این مواجهه تنگاتنگ باعث رضایت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مردم میشود. مسئولان محترم استانی هم باید در این افزایش عضویت کمک کنند تا بتوانیم گستره این خدمت رسانی را افزایش دهیم.
حجتالاسلام رضا کلاهکج، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این نشست گفت: کتابخانهها، به عنوان فرهنگیترین و بی واسطهترین موقعیت اجتماعی، ظرفیت فوقالعادهای هستند. تجربههای فرهنگی و نیز تعالیم دینی به ما گوشزد میکنند که هر کس با کتاب و داناییِ برخاسته از کتابخوانی مأنوستر است وضعیت زندگی بهتر و آرامش بیشتری دارد و با آسیبهای اجتماعی کمتری نیز برخورد دارد.
حجت الاسلام کلاهکج افزود: اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان در سالهای اخیر درخشیده است و گستردگی و تعداد منابع و کتابخانهها در استان ظرفیت بیبدیلی است که می توان برای شبکهسازی از آن استفاده کرد. کتابخانهها در بحرانهای اجتماعی، بهترین ظرفیت برای اقناعسازی، فرهنگسازی و اطلاع رسانی هستند و شبکه کتابخانهها خوشبختانه به عموم مردم وصل است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اضافه کرد: مسئولان کتابخانههای استان خوزستان نیز خوشبختانه تحصیلات و تواناییهای اجرایی و فرهنگیِ مرتبط دارند و در حال رشد هستند. باید از این ظرفیت استفاده کرد و با همدلی بین ارگانهای فرهنگی استان، طرحهای مختلف فرهنگی را اجرا کرد.
ارسال نظر