به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان مرکزی، حجتالاسلام عباس دانشی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی، اظهار داشت: اصحاب رسانه به عنوان کتابیاران تلاش میکنند که میزان مطالعه افزایش و فرهنگ کتابخوانی گسترش پیدا کند.
وی افزود: در منابع دینی از کتاب در کنار نور و مترادف با نور یاد شده که نشان دهنده توجه و اهمیتی است که اسلام برای کتاب و کتابخوانی قائل است. کتاب معجزهی پیامبر اسلام بوده و این که هم اکنون میراث جاودانی داریم که با گذشت یک هزار و ۴۰۰ سال از زمان نزول تاکنون حتی کلمه و حرفی از آن تغییر نکرده و بدون تحریف در اختیار همه مسلمانان جهان قرار دارد، یک اعجاز بزرگ است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی تصریح کرد: مطالعه کتاب در واقع استفاده از دانش پیشینیان و راهیابی انسان به گذشته تاریخ و تمدن بشری است به گونه ای که با صرف هزینه کمی میتوانیم تجربیات تمامی بزرگان عالم را به دست بیاوریم.
دانشی با اشاره به برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی، گفت: امسال ۱۴ هزار نفر در جشنواره کتابخوانی رضوی در استان مرکزی شرکت کردند که در مقایسه با سال گذشته رشد ۳۳ درصدی داشته است. در بخش نقاشی دو هزار و ۵۰۰ نفر کودک، در بخش نوجوان یک هزار و ۹۴۰ نفر، در بخش بزرگسال پنج هزار و ۲۰۰ نفر بزرگسال و در بخش الکترونیک سه هزار و ۷۰۰ شرکت کننده داشتیم .از این جمع ۱۵ نفر به عنوان برگزیده و ۲۴ نفر به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی عنوان کرد: این که در یک جشنواره بیش از ۱۴ هزار نفر شرکت کنند و در یک موضوع به مطالعه بپردازند اتفاق خیلی خوبی است که در جشنواره کتابخوانی رضوی روی داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در سال ۱۳۵۷ در استان مرکزی هفت کتابخانه در شهرهای اراک، آشتیان، تفرش، خمین، دلیجان و ساوه و محلات داشتیم که در سال ۱۳۷۷ به ۲۸ کتابخانه و در سال ۱۳۹۷ به ۸۳ کتابخانه(۷۳ کتابخانه نهادی و ۱۰ کتابخانه مشاکتی) رسید. بنابراین بین سال ۱۳۵۷ و ۱۳۹۷ به لحاظ تعداد کتابخانه های عمومی در استان مرکزی ۱۲ برابر رشد داشتهایم. تعداد کتابخانههای استان با کتابخانه دانشگاهها، حوزه علمیه و ... بیشتر از این تعداد میشود که این نشان دهنده رشد بیسابقه کتابخانه ها در ۴۰ سال حیات انقلاب اسلامی بوده که یکی از افتخارات فرهنگی نظام جمهوری اسلامی است.
وی اضافه کرد: در کتابخانههای عمومی علاوه بر فراهم کردن زمینه مطالعه کتاب، نشستهای فرهنگی مختلفی نیز برگزار میشود. مسابقات کتابخوانی، کارگاه های آموزشی، قصه گویی ویژه کودکان و دوره های آموزشی با هدف ارتقای دانش و مهارت کتابداران، از فعالیت هایی است که در راستای ترویج کتابخوانی انجام می شود. همچنین با هدف کاهش آسیب های اجتماعی نشست های آموزشی با موضوعاتی چون آثار مصرف مواد مخدر، عفاف و حجاب و ... در سطح کتابخانه های عمومی برگزار می شود.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که در چند سال گذشته انجام شده، شاداب سازی و بهسازی فضای کتابخانه بود که منابع استانی برای این کار ۳ میلیارد ریال و از محل اعتبارات نهاد کتابخانههای عمومی نیز ۳ میلیارد ریال در سال گذشته برای بهسازی و شاداب سازی کتابخانهها هزینه شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی در پایان خاطرنشان کرد: در شهر اراک کتابخانه شماره یک بهسازی شد و در هفته دولت به بهرهبرداری رسید و همچنین کتابخانه شهید زرراستوند با صرف هزینه مناسبی بهسازی شد و این روند در همه کتابخانهها ادامه دارد. امیدواریم طی یک تا دو سال آینده تمام کتابخانهها بهسازی و شاداب سازی شوند.
ارسال نظر